уторак, 12. март 2013.

ČAROBNICA, part 1


Najlepša stvar koja se tiče garderobe, po meni, je kada se šije. Dobiješ parče pravljeno specijalno po tvojim merama, tako da ti lepo legne na svaku krivinu, a to je svakako najvažnije. Pa je pride i unikat, ako je rađeno po tvojoj zamisli, znaš da ćeš izaći u grad, recimo, i nećes sresti nijedno žensko čeljade kako nosi to isto. (Još se sećam noćne more iz gimnazije, sanjala da su sve moje drugarice kupile iste čizme kao ja, probudila sam se sva užasnuta.) Sam biraš materijal, kroj, sve.


Jagoda na toj modnoj tortici je kada dobiješ sve to a pride iskoristiš ono što već imaš, nešto što je godinama čamilo u ormaru, zaboravljeno, nije imalo vazduha za disanje. I pod nečijim veštim prstima stvori se komad u koji se zaljubiš skroz!


Ja imam jednu takvu čarobnicu, odaziva se na ime Marina. Ili mađioničarka, umetnica, čudo moje, mada mislim da joj Čarobnica najbolje pristaje. Mojoj Čarobnici kažeš šta i kako želiš, par puta se krojački metar obavije oko tebe, i prvi sledeći put dobiješ gotov proizvod. Sjajno, ne? Nema cimanja, isprobavanja, prepravljanja... Jednostavno, brzo, lako...

  
Sve kaputiće koje imam nasledila sam od Orhideje. I svi su previše kvalitetni da bi bili zanemareni. I previše veliki. I tu uskoči moja Čarobnica. Orhideja presrećna jer kaput koji je dobila od nane sada više ne čami u Ormaru, ja presrećna jer imam sjajni novi kaputić. Win-win!
 

 Čekaj, a šta ako nemate svoju Čarobnicu? Ok, pozajmiću vam svoju! Ako ste iz Niša, onda nema problema. Ako samo navraćate, opet nema problema, rekoh da nema ni proba, pa tako ni gubljenja vremena. Samo se obratite mojoj Čarobnici i bićete svaki put oduševljeni, kao i ja! I evo kako je kaputić izgledao pre nje ;) Ovde uračunajte da su unutra mogle da stanu dve mog kalibra!

 
 Znate i onaj momenat kada dugo nešto tražite i već izgubite nadu da ćete naći. A onda se desi neko poklapanje kockica u svemiru... Već neko vreme sam tražila braon prsten, po mogućstvu podesiv jer imam pretanke prste. I nisam nalazila odgovarajući. A onda sam jednom zatekla poruku u inboxu i preporuku. Odličnu preporuku. Predstavljam vam devojke koje stoje iza Jewelry Don't worry i dva komadića koja u poslednje vreme ne skidam sa prstiju. 





All of my readers from abroad, this is classic "then and now" post. Just wanted to point out that I have pleasure of knowing a sawing magician, my lovely seamstress who can do miracles and make whatever I imagine. This coat I got form my Mom, it was too big and she made it perfect! Hope that everybody can find a magician of that sort, cause the only way to look good in your clothes is to get it fitted just for you!
 kaputić: Iz Maminog Ormara
prstenje: Jewelry Don't Worry, smeđi 250, plavi 200 din

PHOTOS: Alexandra Hope 
 
 

6 коментара:

  1. Prsten videla uzivo :) sjajan je , a a kaputic bravo za carobnicu <3 Odlicno ti stoji boja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga! Danas me je sto ljudi pitalo za njega, toliko ga nosim da ima da postane sastavni deo šake :P A kaputić je obožavani komad, zahvaljujući njoj :)

      Избриши
  2. Jeco kaputic je presladak...a za kreativnost cista desetka !

    www.modnaputovanja.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Potpuno se slazem sto se tice sivenja, a i unikata. Kaputic je stvarno ispao savrseno zahvaljujuci Carobnici

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, baš mi znači to što si rekla, jer ako se neko razume u home made unikate onda si to ti :*

      Избриши