субота, 4. мај 2013.

DO IT YOURSELF, RECYCLE, SAVE THE PLANET!!!

Oduvek sam bila kreativna. Od kako znam za sebe obožavala sam Uradi sam varijantu, štap i kanap, i sećam se ogromne sreće kada nešto sam napraviš, kako god to izgledalo. Krenulo se od kutija, a očigledno da nisam mnogo dalje odmakla :) Sve je super, ideje se gomilaju, ali kada treba i praktično da im se pristupi, tu nastaje zastoj. Fali mi ovo, nedostaje ono, vremena za te stvari ponajviše. 

A onda me uhvati manija. Zaista, jako volim da majstorišem, mada se to više svodi na praktične, nego na kreativne stvari. Ali eto, dođe i takav neki momenat. 

Mislim da sam vam već pričala o mom najvećem problemu. Čuj, najvećem, dobro nije, ali veliki jeste, jer se borim sama sa sobom. I predsobljem, ali ono uvek pobedi! Elem, ja sam žestoki pobornik minimalizma, volim čiste, jednostavne linije, bez previše ukrasa. S druge strane, zaboravljam na stvari kada mi nisu pred očima, na displeju, na izvolte. Ne samo što ne znam šta sve imam, nego se uhvatim uvek za jedno te isto, a ostalog se ne setim, iako volim raznovrsnost. Pogotovo ako su mi stvari na nekoliko različitih mesta, to je tek smrt!

Ali eto, ovih dana reših da preduzmem nešto po tom pitanju, da bar saberem stvari na jedno mesto, a posle ću da vidim šta ću sa njima. Za početak moja kolekcija marama i ešarpa. Uzmem iz dragstora onu ambalažu za jogurt, stavim marame unutra i zakucam na zid. Jednostavno, brzo, lako, a imam i umetničko delo na zidu koje mogu da promenim kad mi se prohte. Izgleda ovako. 

zidovi su mi tamniji, čisto da se zna
 
 Jednostavna poenta, nađi nešto i osmisli mu drugu funkciju.

A onda krenem da sređujem stan, jer me još drži faza "sve-što-u-ovom-trenutku-ne-koristiš-odnesi-kod-tate-na-ranč". I prikupljajući stvari pronađem kutiju od neke kompjuterske potrepštine, sa tanackim sunđerom unutra. I odmah vidim kutiju za prstenje, da konačno bude sve na jednom mestu. I mislim se, ako to ne uradim odmah, nikada i neću. Moglo je biti i bolje, imala sam razne ideje, ali uvek može da se preinači. Bitno je da je sada većina na istom mestu, a ja iskoristila i papir za pakovanje koji je zaostao odnekud. Ovo je materijal.


 A ovo je finalni proizvod. Taman možete videti i dobar deo moje kolekcije prstenja :)



da, da, papir je siv

Nije perfektno, trapavi početak. Ali potrebno mi je, napravila sam ga sama za pola sata, i što je najvažnije, iskoristila sam nešto što bi završilo u đubretu. Veliki sam pobornik reciklaže i to je ono što me zaista čini srećnom. I želela sam to da podelim sa vama.  
   
Friends, I am a huge fan of recycling. Always been. There is that dose of joy when you make something from stuff that would probably end up on a dumpster. And when you make something you really need... The scarf stand is made from yogurt carton that I took from supermarket. I love to have all of my stuff at the same place, or else I will forget what I have. While I was cleaning house I found some old boxes, small ones. And I thought - ring box! And I made one in half an hour. It's not perfect, but I am so happy that I found time to make it. That's all, I just wanted to share that with you on Saturday afternoon :)

14 коментара:

  1. E da te ljubim takvu sposobnu! Cek da dodjes kod mene pa da vidis sve DIY, he he :*

    xx

    ОдговориИзбриши
  2. wow...odlicno..posebno kutija za prstenje!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман7. мај 2013. 12:22

    Bravo bravo! :-)

    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. OVO ZA PRSTENCHICE SAM BAS SKLEPALA PRE NEKI DAN :) SAD ZNAM STA IMAM:)) (sorry za caps lock) mrzi me da brisem, pisem, brisem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mari! Eh, znam taj divan osećaj kad ne moraš da otvaraš dvesta kutijica tražeći nešto i odustaneš pre no što ga nađeš...

      Избриши