недеља, 3. март 2013.

VINTAGE WOOL


Šta pričati o džemperima? Početi od ovce? Mislim da bi svaka ovca bila ponosna kada bi videla neke od ovih vunenih lepota! Ok, neke bi ih svakako deprimirale, neki džemperi jednostavno ne zaslužuju vunu koja se na njih utroši. Ovo nije takav primerak.


Odavno vam nisam pokazala ništa Iz Maminog Ormara. Predstavljam vam jedan od mojih omiljenih džempera. Možda je teško poverovati da nešto ovako rupičasto može odistinski da greje, ali hej, vuna je to! 

Stariji je od mene, mada se dobro drži, ne da se godinama, ali jedino što znam o njemu je da je domaće proizvodnje, Orhideja se jedino toga seća pošto je to bilo pre stoooo goooodina, kaže ona. Zato i volim vintage stvari, star je kao biblija, ali tada se sve pravilo kvalitetno, znalo se šta je šta, i zato ova rupičasta lepota traje toliko dugo i izgleda kao da je juče kupljena. I jednog dana, za nekih pedeset godina, proslediću ga dalje, u ovom istom stanju kakav je sada.




Boju neću ni da komentarišem, sve vam je jasno ;)  

I always forget that now I have some foreign readers, sorry guys :) Now, let me tell you something about this piece. It's actually From my Mothers Closet, old as Earth herself, but you wouldn't be able to tell. It looks like it's bought yesterday. That is why I love vintage stuff, fabrics had more quality than anything you can find on shelves now. I think sheep would be proud. And it is warm, although it doesn't look like that. And the color is me, cause I am known as The Brown Gal ;)

http://pinterest.com/jelenadj/  
https://www.facebook.com/IzMaminogOrmara 

10 коментара:

  1. Dopada mi se boja i sam rad. A najvise od svega volim to sto dzemperi poput ovog tvog nikada ne izlaze iz mode, samo se razlikuju po kvalitetu i godinama starosti :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! I apsolutno si u pravu, zato zagovaram kopanje po starim ormarima, čuda se tamo nađu ;)

      Избриши
  2. Odlican dzemperak...neki komadi zaista odolevaju zubu vremena !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da... koliko sam srećna zbog toga, toliko sam i tužna što neke nove, moderne stvari, neće doživeti takvu duboku starost...

      Избриши
  3. E da, ta prosla vremena kad se pravilo kvalitento i lepo. A ne ko sad kad si sretan ako ti stvar izdrzi do kraja sezone.

    Bas je lep dzempercic. <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato ne volim da dajem puno para na nešto, ni marka više nije garant da će nešto trajati duže od sezone. Prokletstvo potrošačkog društva :) A i vintage stvari su maltene unikati, znaš da nećeš sresti buljuk cura u istome :D

      Избриши
  4. You have a great consideration with your readersm thank you for also writing in english! Well, I love vintage!!! And I know how good is to take something from my mother's closet! The piece you are wearing is pretty!!!

    Have a lovely day (or night... here in Brazil is night),
    Cris.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you C! Yeah, well, the world is getting smaller everyday, we have to connect, right? ;)
      Enjoy that warm weather there, can't wait for summer to arrive and to really dig in my Moms closet :)

      Избриши
  5. Kao sto rekoh, vazno je da uzivas dok nesto nosis!

    ОдговориИзбриши