субота, 30. март 2013.

TOUCH OF VINTAGE, SPLASH OF NEW



Naravno da mi je prva pomisao bila da počnem da lelečem i arlaučem jer smo se prošle srede tukli za mesto u nekoj bašti, a ove srede veje sneg i ne pita može li! Ali neću. I slikanje će malo da sačeka, ne zbog vremena, već zato što nađoh neke fotografije sa kraja prošle ili početka ove godine, ni sama ne znam, pa mi nekako žao da ih ne iskoristim.


I ja sam kao i milion drugih žena, kada se uhvatim za nešto u stanju sam da ga nosim, perem, nosim, perem i tako do kraja sezone, a potpuno zaboravim na gomilu divnih i dragih stvari koje čame u Ormaru i pitaju se čime su zaslužili da ih prethodnih godina toliko nosim, a sada su zaboravljeni. Moram da priznam da zaboravim. Ili me uhvati faza, kao ova crna ove godine. Ili dođem u posed gomile novih stvari pa ih forsiram. Da imam dve-tri stvari ne bi bilo problema.


Da, ponekad je to zaista problem. Kada sam bila mala nisam imala gotovo ništa, pa nikako da izađem iz faze kvantiteta i priklonim se kvalitetu. Još nisam spremna. I onda od sve te količine ja zaista ne znam šta imam po Ormarima, fiokama, koferima... Preko mi je potreban jedan walk - in Ormar. Da bih znala šta imam sve bi trebalo da mi bude na displeju, a s druge strane sam pobornik minimalizma kada je uređenje kuće u pitanju. Mukica. No, jednog dana...


Elem, da vam predstavim džemper koji nisam skidala sa sebe sezonama unazad. Široki rukavi, dubok V izrez koji uvek odlično stoji i, naravno, tamno braon boja i činjenica da se ne pegla su mu strašne prednosti! Ama, kada vam kažem, svi su me zapamtili u njemu!


Čizme su babine. Heeej, Jugoplastika je to! Ne, nisu plastične, kožne su, ali je ta firma umela da ih pravi. Starije su od mene pitaj boga koliko i tek sam prošle godine uspela da im malo razbucam zip, ostareše, a oblik ne promeniše, to je taj prastari kvalitet.


Torba mi je svakako jedna od omiljenih, došla iz daleke Nemačke do Orhidejinog špajza i ko zna koliko dugo je, sirota, čamila tamo dok je Orhideja nije setila! Sada živi drugu mladost i ja je obožavam do imbecilnosti. 


Šal ne skidam od oktobra do aprila, kako li je još čitav, pitam se! A miđušice sam dobila od moje Lane, predobre su!

I nemojte se čuditi slikama, zapelo dete da se slika bez obzira na to što je bilo bolesno, pa tu nešto izvodilo, da se kao ne vidi. Žuta minuta, šta da kažem!      




Hey guys! This is one of those posts when you find pics on your PC that you forgot all about. Just like I forgot about this sweater, and in past few years I hardly took it off of me. Not this year, and now I'm trying to make thing right. 
Anyway, I love it, dark brown, with V-neck and those lovely sleeves... Boots are my Grandmas, older than most of us and the other Grandma brought this bag from Germany, gave it to my mom who forgot all about that fantastic thing. Thank God I found it, now it's definitely one of my favorites. And that's that :)

džemper: beše oko 600 din pre koju godinu
čizme: bakine
tašna: bakina
ja: mamina ;)
jakna: nessal
minđušice: poklon 





23 коментара:

  1. Dzemperic mindjusice, torbica cizmice ma sve mi se dopada <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad mi je još više žao što sam sasvim neopravdano zaboravila na ove stvarčice. Izdala sam stare dobre prijatelje zbog ovogodišnjih ;)

      Избриши
  2. Ne mogu da verujem da su cizmice toliko stare!!!! Fenomenalno izgledaju a i dzemperic sa mis rukavima je divan !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Starije su od nas, a znaš koliko smo mi mlade ;)I ništa se nisu promenile, osim što su dobile taj vintage izgled ;)

      Избриши
  3. Fantasticno! Mada,od tebe i ne mogu manje da ocekujem Jelena. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Dzemperic je sladak, naravno, braon, tvoja boja. Potpuno te razumem kada nesto non stop nosis i zaboravis na ostalo. Vazno je da se osecas dobro. Mada ja osecam i grizu savesti sto mi druge stvari stoje pa povemeno otvorim orman da im posaljem poljubac i zatvorim. Znam da ce doci i njihovo vreme nego..nikako da nadjem mesta u Ormanu i za nove stvari! A to moram naci kako znam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mukica! Znam je! Dva meseca sam raščišćavala Ormare, odnela na ranč ko zna koliko kofera sa stvarima koje sigurno neću nositi neko vreme... I bilo je mesta cirka nekoliko dana! Odakle opet gužva kada je uneto mnogo manje no što je izneto, ja ne znam :) Godinama planiram da se preselim u dnevnu sobu a od moje da napravim Ormar, mislim da je krajnje vreme ;)

      Избриши
  5. Ne mogu da verujem da su cizme toliko stare!!!! Wow...e stvarno to je bio kvalitet a ne ovo danas. Raspadne se posle mesec dana.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posle milijardu decenija prošle sezone im je pukao rajsferšlus, zapravo čak nije ni pukao, nego je tekstilni deo istruleo. I to je sve! Nosiće ih i moji unučići :)))))

      Избриши
  6. Thank you sweetie! Yours is so original and something different, I'm in!

    ОдговориИзбриши
  7. Odlicno :))

    http://sanjaburgundy.blogspot.com/2013/04/little-bit-of-mint.html

    http://www.bloglovin.com/blog/4060700

    ОдговориИзбриши