четвртак, 21. март 2013.

MALA ŠARENA HALJINA



Ako je ovo proleće, ja sam Bil Gejts! Niti sam muško, niti nosim naočare i uopšte se ne razumem u računare, ali eto! Mislila sam da živa neću stići do kuće pored ovakve oluje, ali evo, počela je krv ponovo da cirkuliše kroz prste, pa da vam ispričam priču o jednoj slatkoj haljini.


Pre izvesnog vremena zove mene drugarica i kaže "Jaooo, kupila sam sjajnu haljinu preko Limunda ali mi nikako ne stoji, a pošto je jako neobična, prvo sam pomislila na tebe". Logičan zaključak, poštujem, i odem.


Kada sam videla boje oduševila sam se. Nije nešto što bih ja kupila, ali odlično izgleda. Uz telo, do kolena, sjajno! I onda odem kući da je lepo isprobam. Uh! Super je to što je devojka koja je prodavala haljinu istu napravila prema svom dizajnu. Ali joj krojenje nikako nije išlo od ruke. Imala je jedan rukav, pufnast na ramenu, očajno ukrojen ispod pazuha, ne možeš ruku da podigneš. A rubovi su bili od nekog materjala koji grebe, zeleni i narandžasti. Na ovim kajišićima različiti zlatni dugmići. Jasno vam je o čemu govorim?


Ali za modne boljke ja imam najbolji lek - moju Čarobnicu! Da ovakav divan materijal ne bi čučao na dnu ormara, odsekla je rukav, ukrojila je prema mojim merama, a umesto užasnih dugmića stavila je nitne! (Jeste, jeste, sada i ja pratim trendove, imam nešto sa nitnama!) I tako je rođena ova top haljina koju ću iznositi za sve pare!


Najlepše izgleda kada je korset ispod nje, gola ramena i to. Ali da bih iskoristila priliku da je uslikam, morala sam da improvizujem, tako se ne čudite majici, pantalonama i čizmama koje ste već videli u prethodnom postu.


Poenta priče je da, ako mislite da je nekom komadu odzvonilo, sviđa vam se materijal i ništa drugo, ne predajte se! Konsultujte svoje čarobnice i uživaćete još i više u novom parčetu garderobe jer znate da ste izvukli maksimum iz minimuma.   

Let me tell you a story, my dear friends, about a piece of cloth. When I got this dress as a present from a dear friend, it didn't look like this. There was a sleeve, poorly tailored, some weird gold buttons and seems were in all different colors. Yeah, sounds awful, right? Lucky me, lucky me, my seamstress can do magic. And this lovely thing is what she made for me. The point is - if you like the material, colors or the cut, and dislike everything else, try to work your magic and make that cloth your own, the piece that you will wear a lot!

haljina: poklon
minđuše: bulevarska pijaca, 100 din
prstenje: Jewelry Don't Worry
photos by Alexandra Hope 


16 коментара:

  1. Haljinica je super i odlicno ti stoji, i mnogo volim tvoju divlju kovrdzavu kosu, malo mi cudno kad je vidim ravnu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :) Viđaćeš je i dalje, kovrdžavu to jest, ali ovo je na setu u pauzi snimanja emisije, a moja divlja kosa se ne ponaša lepo pred kamerom :) Možda uspem da nađem nekog da je malo zauzda kad podivlja, pa ko zna :)))

      Избриши
  2. E to se zove kreativnost! Bravo ! Ovako sredjena je prava !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Parola-snađi se sa onim što imaš! Moja najdraža parola na svetu :) Hvala :)

      Избриши
  3. Basje originalna! Kao da je iz neke Desigual kolekcije...

    ОдговориИзбриши
  4. Cista desetka za haljinu a i za tvoju liniju!!! Svaka cast :)))

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala devojke, hvalaaaaa :***** Uh, kako ste mi ulepšale dan :))

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман22. март 2013. 15:32

    jaooo, bravo za carobnicu, divna je!

    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. E znaci super si stvar odradila, vristala sam od smeha dok sam citala kako je haljinica izgledala!! :)))
    Tebi stoji super i zelim da je vidim bez bluze i pantalone sto prije :)

    http://sanjaburgundy.blogspot.com/2013/03/hats-off-style.html

    http://www.bloglovin.com/blog/4060700

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)))) Videćeš je svakako :) Nego, uvek zaboravim da uslikam stvari pre no što ih odnesem kod Čarobnice, moraću da to uradim i da napravim stalnu rubriku "Pre i posle" :))))

      Избриши