петак, 11. јануар 2013.

MOJA PORODICA


Garantujem da su, one noći kada sam se ja rodila, babice u porodilištu ostale bez pelena i mene umotale u neko braon ćebe! Zapravo, ne znam da li je baš ćebe, ali da je bilo braon, sto posto! Odrastala sam u braon sobi, nosila braon stvari, moj život je bio braon! Smeđ, boje čokolade, bele kafe čak, lešnika, kestena, kao što su mi i lokne tada bile te boje.

Onda je moja Orhideja jednoga dana rekla da joj ćerka izgleda kao braon usedelica! Ok, rekoh ja, vreme je da menjam, i pustih boje u svoju svakodnevicu. Kupovala novu garderobu, farbala nameštaj u stanu... Trajalo je to dosta dugo, ali od sebe bežanja nema! Ja sam zemljani znak, boje zemlje su moje boje i tu je kraj, vraćam se korenima...

I nakon ode smeđoj, vreme je da vas upoznam sa mojom porodicom. Prvo novopridruženi članovi!



One su mi bile potrebne, njih sam priželjkivala, upravo ovakve kakve jesu! Dobro, da je bilo baš po mojim željama, postojao bi međubroj za nas koje imamo uska stopala, pa nismo ni tamo ni ovamo. Ali naći standardni ženski broj (čitaj: 38) koji se najbrže rasproda, usred sezone, a pri tom su čizme baš one o kojima si sanjala, ravno je čudu! Ne, čudo je kada uz sve to imaš i drugaricu Lanu sa kreditnom karticom koja sve to može da ti kupi, a ti kasnije da nadoknadiš. I tako su čizme iz mojih snova postale moje!


A ako su ove gore iz mojih snova, ove druge su iz mog srca! Teško je bilo odlučiti se između onog što ti je potrebno i onoga u šta si se zaljubila! Česta životna mukica na više od nekoliko polja, zar ne?  Ali, zahvaljujući Lani, kartici i sniženju, osetila sam se kao nekada, "Oba para su mi mila srcu, pakujte oba!". Uh, vrištala sam od sreće danima! Ma, vrištim još uvek! Vi me razumete, zar ne? Nešto što vam je potrebno, što vam se jaaako dopada, puta dva! 




Nakon nekoliko dana iznova sam se zaljubila u nove članove naše male, srećne porodice. Izuzetno su tople, udobne, braon u svim nijansama i ne klizaju se čak ni po staklenom ledu! Love forever!
 



 Ponesena tim osećanjem neizmerne ljubavi, reših da obnovim svoju vezu sa jednom tašnom koju sam dugo gledala u izlogu. Presrećna zbog toga što posetioci novog second hand shopa nemaju isti ukus kao i ja, znala sam da će ona da me sačeka. Moja nova torba! Kaže mi vlasnica "Ali ti mi ne deluješ kao tip za tu tašnu!". Možda ne, ali tašna je pravi tip za mene. And that was a beginning of a beautiful friendship...

To su novi članovi moje porodice koje ću voleti i kada više ne budu sa nama. A sada upoznajte nešto starije Đorđeviće :)

Cicin roze ćelavi stomačić, nakon druge operacije

Cica je nekada anoreksična, a sada gospođa Garfild mačka. Sa mnom je već osam i kusur godina, toliko niko nije izdržao, skoro pa ni moji roditelji! Nikada nije izlazila napolje, osim u transporteru kada idemo kod čika Doce. Preživela je nekoliko jako teških trenutaka, a sada je stara gospođa obolela od raka koji je nemoguće operisati. Moj bensendin na četiri šape koji mi je kao takav mnogo puta spasio i život i živce. Nirvana u žutoj boji. Bezimena mačka, krštena nakon što je Ogi Radivojević otpevao Cicu. I onomad se smejao do suza zato što sam ga nazvala kumom!


Cvrca u tripu da je cvećka i da zbog toga treba da spava u saksiji

Cvrca je posebna priča! Znate Sudbinu? Onu koja vas natera da prođete tamo gde nikada ne prolazite, bez ijednog očiglednog razloga? Ona me je navela da jedne letnje večeri naletim na majuška sa polomljenim zadnjim šapama. Operacija ne bi pomogla, nekako je to već sraslo, niko je nije želeo takvu. I hvala svima koji nisu želeli da usvoje Cvrcu, sada imamo radost u kući, živahnu tinejdžerku, Cica ćerku koju nikada nije imala, Cvrca majku i mene. Plišani mazuljak! Klasično žensko sa fetišima tipa - nakit, trakice za kosu, cipele i nadasve, tašne!











A kao pridruženi član, da opravda moju ničim izazvanu strast prema šeširima, pojavljuje se i on! Ne znam sa čime da ga uklopim, ja sam braon devojka, ali već ćemo se nekako snaći :)


Previše sam pričala! Odmorite malo od čitanja, vi koji ste stigli do ovde :)   

Cvrca, pravo žensko, uvek nanjuši gde je nakit i sama otvori kutiju

A pošto je pravo žensko, i torbe su veeeeeliki fetiš!

Ljubav!
 
čizme: Emelie Strandberg plitke, za duboke nisam sigurna, moguće iz iste familije
tašna: vintage, second hand, 600 dinara
šeširić: vintage, second hand, 200 dinara
Cica i Cvrca: večno i neprocenjivo!!!!        

https://www.facebook.com/IzMaminogOrmara

27 коментара:

  1. Ih a torbicu nisi priavljivala. :)

    Mace su otkacene sto odsto...a sve ostalo <3. Kako bi ja volela da mogu da nadjem neke duboke (normalne) cizme. Uh.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nisam, nije mi palo na pamet, pošto je u ovoj opciji zapravo krevet, a ne torba :) A čizme, kad dođeš ;)

      Избриши
    2. Ne valja da se odgovara na poruke rano ujutru ;) Prebacila sam se na onu priču o city girl torbama :) Pa moralo je nešto da ostane kao iznenađenje, ne?

      Избриши
  2. isplatilo se cekati tvoj novi post <3 cizmice,mackice torbice,sve sto volim <3

    ОдговориИзбриши
  3. druge chizmice su savrsheneeeeeeee :) a torba je perfektna ... nisam 100 god bila po Nishkim 2nd handovima, I miss that!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mila :) Pa mislim da je stvarno vreme! Hajde, čekam te, pa te vodim u obilazak ;)

      Избриши
  4. Cizme definitvno vriste "Karniiiiiiii!!!!!!" :)
    Tasna vristi neko drugo ime... :)
    A sesir vristi "Makooooo!!!!" :) :) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čizme vrište, torba doziva, a šešir bi i mogao da bude Mako, imaš manju glavu od mene :P

      Избриши
  5. Mace su preslatke! :)
    A prve chizme su san snova!! I ja bih jedne takve! ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ;)
      Da znaš da jesu, ja, eto, ispunila svoj san :) Držim palčeve da nađeš i ti svoje vrrrrrlo brzo :D

      Избриши
  6. Одговори
    1. Anđelak i đavolak! Dopunjuju se :) Totalno su različitog karaktera što moj život trenutno čini jaaaaako dinamičnim :P Ah, da! Rekle su ti Mjauuuuu :D

      Избриши
  7. Izvinite molicu lepo, koji je to novi second hand??? Torba je nestvarna! Mnogo je dobra! A cizme tek... Koza, reklo bi se? Mnogo dobro izgledaju! Office shoes? :-)
    Macke necu da komentarisem, ja sam vise dog person... ;-)

    peculiarchick.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odlično, lepo smo se podelile, tebi zima i kuce, meni leto i mace :)))) Dođi na Bulevar kad poželiš, vodim te :) I da, jesu kožne, nisu Office, moraću da pogledam malo bolje koje su. Ma mislim, moje su, eto :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno je tako!
      Extra su stvarno! :-)
      Dogovoreno, zovem te cim se novcanik oporavi od praznika! :-D

      Избриши
    2. Definitivno dogovoreno! Moj neće da se oporavi još duuugo, tako da ne znam koliko tvom treba vremena, zato javni :D

      Избриши
  9. Joj, kakvi medenjaci, mace su ti preslatke :)))
    A bogami, i čizme su dobre, ne bih ni ja mogla da se odlučim samo za jedan par :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah, šta da ti kažem, uživam u ulozi dvostrukog mačijeg roba!
      Nakon višegodišnjeg nerviranja što se obuća u mom broju proda iz momenta, nadoknadilo se, dobar bio položaj zvezda tog dana :)

      Избриши
  10. Mace su preslatke, verujem da su ti pravi lek:) Cizme fantasticne, a za torbu ne mogu da se nacudim gde si je kupila a koliko je dobra:)

    ОдговориИзбриши
  11. Jesu zaista :) Evo, da priznam, razmišljala sam čitav jedan dan da li da je uzmem :) Vodim i tebe, nije problem, samo reci :D

    ОдговориИзбриши
  12. I ako su cizme a pogotovo torba fenomenalni komadi, mislim da su mace zveze ovog posta. Blago tebi sto ih imas <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bez njih ništa! Nego, sada bar imaju jedna drugu, pa mogu i malo duže da odsustvujem od kuće ;) A kaži kako bi se ovo ostalo uklopilo uz tvoje pantalone, jaooooo! ;)

      Избриши