среда, 26. децембар 2012.

AND NOW SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT!

Zima je! To bi trebalo da bude dovoljno! Nemam odgovarajuću slojevitu zimsku garderobu, nemam fotoaparat koji može da radi pod odgovarajućim uslovima, imam savršenu sortu kože koja se pod uticajem hladne zime pretvara u Štrumpf nijansu, smršala sam više nego što je bilo u prvobitnom planu i sada na meni sve visi i zaista nemam šta da obučem, profi fotografi su lenja bića koja ne možeš da nateraš da ti pošalju slike koje su napravili, zima je godišnje doba koje poništava moje postojanje i tada me jednostavno nema... Odabrati bilo koji razlog, ili kombinaciju nekoliko gorenavedenih, i nema promašaja!

Ne, ozbiljno, zimi ne živim, tada samo postojim u nekom ćošku, ne ličeći ni na šta, a u onim retkim trenucima kada podsećam na ljudsko biće, to prođe neovekovečeno. Marfi mi se uselio na gajbu i nikako da ode! Alergije i ostala čuda koja se trenutno nalaze na meni a koja me sprečavaju da stanem pred objektiv da i ne pominjem, mnogo bi bilo!

I onda se raskuckam sa drugaricama blogerkama rasutim po zemlji i okruženju (da, i Kanada spada pod okruženje) i pomenem neku sitnicu tipa - sledeće godine to neće biti tako... I onda je Fab pomenula novogodišnje rezolucije... I tako je sve krenulo!

Ja sam spisak-žena! Koliko god se svaki put zaklinjala da neću da pravim nikakve to do liste jer uvek ostanu neprecrtane, uzdržim se neko vreme, a onda opet. 

Lista novogodišnjih odluka je uvek imala posebno važno mesto u mom životu. I onda je pronađem. I onda vidim da sam od devedeset stavki odradila dve. A ima devedeset upravo zbog sitnica koje stavljam da bih imala utisak da sam nešto uradila, kao, lakše ih je precrtati, štiklirati, premazati neon markerom. Aha!!! Kako da ne! Primer - pre sedam godina sam isplanirala da kupim crne farmerice. Kupila sam ih ovog meseca. Sada vam je jasnije, jel da?

U maločas pomenutom razgovoru nas blogerki i forumašica ja rekoh da je jedna stvar podvučena debelim crvenim - podsećati se koliko godina imaš i većinu sredstava trošiti na održavanje sebe u voznom stanju! Dobro, ja nemam toliko godina koliko piše u krštenici, falsifikat sto posto, ali, dođavola, ova bora nije ovde bila prisutna juče! I kako odjednom imam suvu kožu kada se čitavog života borim protiv masne? Ne znam... Ali znam da tu mora nešto da se preduzme!

I od te jedne jedine stavke (jer sam konačno kupila te crne farmerice) nastade deset:
 
1. Obožavati Fab
2. Obožavati Cy, Emi i Gruvi
3. Fab je na prvom mestu jer će da me bije ako nije
4. Posećivati forum redovno (i ne samo domaće blogere, nego i strane, inače će i Gruvi da me bije)
5. Pisati postove redovno
6. Naći aparat ili fotografa da bi postovi mogli da se pišu redovno
7. Najveći deo sredstava utrošiti na negu sebe
8. Podsećati se koliko godina imam i da zaista moram da najveći deo sredstava trošim na sebe
9. Najveći deo sredstava znači ono što ostane kada se namire mačketine
10. Reći šefu da postoji i život van posla (podsetiti ga da je tako napravio porodicu, van posla)


Svakako, tu će se u narednih nekoliko dana naći bar još 80 stavki, da se ispuni uobičajena kvota. Međutim, nalazim se pred dilemom. Prekjuče mi je preminuo dragi poznanik, u svojoj 45. godini. Zapita se čovek koliko vremena izgubi na stresiranje oko sitnica i štikliranje stavki, kao da je to ne znam koliko važno. S druge strane, odustati od svojih ciljeva, snova i nada, ma koliko sitne bile, kakav je onda to život?

No... pouzdano znam da većina vas više svraća da bi me pročitala nego pogledala. I to mi se dopada. Ali, ovo je ipak garderobni blog, trenutno bez fotografija za pokazivanje. A pošto govorimo o Novoj i svemu vezano za to, hajde da iskopam fotografije sa nekadašnjih dočeka. Mogu da prođu i kao nove i sveže, jer je to bar konstanta - svake godine se sve nade polažu u taj 1.1. kao da će, magično, loše stvari nestati, one neodređene dobiti oblik, a dobre se duplirati. Ni ova godina se ne razlikuje, samo su očekivanja još veća. A kilaža, nadamo se mi žene, manja. A količina odeće, nadamo se mi žene, još veća. Pa opet u krug!

Za sve koje su preživele čitanje, evo par fotografija. Za Cy, Fab, Emi i Gruvi - ako me ne držite za reč narednih godinu dana, neću vas voditi na Rtanj prilikom narednog Smaka!     
Dobro, nisu baš sve slike novogodišnje. Ali u nedostatku... Još sam nešto htela da vam kažem, ali da ne bude po onom zakonu mog cimera Marfija - ako nešto vredi terati, vredi i preterati... Biće toga dovoljno, u narednoj godini... Već je na spisku!
Kikiriki haljina - sada već velika :(
Svirka Vasila Hadžimanova <3

Print on print - sa Fashionholic mačkama



Čoveče, kako mi je bila tamna kosa!


Moja sestrica Sanja
  
 Da, red je da dodam da je crna rock chick haljina Kikiriki sorte, da ako neko želi satenski šorts veličine 40 slobodno nek se javi! Zapela sam da kupim jedan takav, a nakon sat vremena isprobavanja pred ogledalom bilo me blam da kažem sirotoj prodavačici da je bezobrazno skup! Umesto toga ga kupila da skuplja prašinu u Ormaru... I majicu sa poslednje slike takođe! Neka digne ruku svaka koja je imala momente impulsivne kupovine!

29 коментара:

  1. I treba da me obozavas!!!!! I to na svih 10 stavki. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odmah apdejtujem spisak! Ne znam samo kako da te smestim među mačketine, tj, ne znam kako da trošim sredstva na tebe, mačko ;)

      Избриши
    2. Pa tako sto ces da mi kupujes euroblok cokoladice. :)

      Избриши
    3. Dogovoreno! Samo dođi, šleper naručen i stiže na vreme!

      Избриши
  2. <3 Polaskana sam sto sam se nasla na spisku, moram dodati da obozavam tebe i nasu naj ekipu sa foruma i da nam se u novoj odmah cekiraju sve liste kako zelja tako i odluka!!! U to ime ziveli

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hik! Šiveli! Ovja... ovaj... živeli...dođavola, šta sam ono beše htela da štikliram??? Da, live druženje forumašica... Da, to je!

      Избриши
  3. Evo ja dizem obe ruke. To se kod mene stalno desava...mislim impulsivna kupovina...stalno imam impuls da mi nesto fali u ormaru i da treba da kupim. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ej, kao cupava mi se bas djasvi!
    I ja imam zdrkani idiot od aparata koji je toliko debilan da je napatio nepopravljivi softverski kvar kad sam prelazila granicu sa Njemackom...imam samo 1 svoju sliku na blogu (cik je pronadji, he he), jos ni jednom nisam na forum isla jer sam zimi vazda bolesna (i sad primam inekcije i kukovi su mi ko bajati slavski kolac)...
    Sve u svemu, thnx na divnom pisanju, udavih i sebe i boga ovim komentarom uf!
    Nadam se da cemo se zvanicno upoznati sutra na Fashion Corner & Unit Design jer sam prakticno "nevina" u blogosferi!

    P.S. A tek za macke koliko te razumem eeee!

    xx

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To što si nevina, to je prvo što mi je Nevena rekla, a pošto sam do skora i sama bila, na tome ćemo da poradimo pod, dozvoli, hitno!
      I nemoj da me plašiš tim inekcijama i ostalo, taman htedoh da zakažem randevu za sutra na otvaranju! Jeste da u ovom trenutku više ličim na aliena nego na humanoidno stvorenje, moram da odem! Pa ćemo da škljocamo idiotskim idiotima dok ne crknu!

      Избриши
    2. Dođavola, od ovoliko brbljanja ne rekoh ni HVALA!

      Избриши
    3. Hi hi, see ya tonight :* I ziveli idioti!

      xx

      Избриши
  5. Kao i obicno,divan tekst,mada...Malo mi smeta depresivni zacin istog,nikako ne ide uz tvoju veselu licnost...ili te ja tako dozivljavam.
    Sto se slika tice-savrsene su,a i model na njima :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zima, prijatelju, zima! U dosluhu sa virusima i alergijama i obavezama, uspela je da me ispije ko ja pelinkovac! Međutim, čekam ja svojih 5 minuta! Kupila sam kilo limuna i vuneni untraciger i to mi je prvo oružje za borbu protiv iste!

      Избриши
    2. Ajde jedan smesak za drustvo iz coska,koje "ne prati modu",ali svrati na tvoj blog da procita nesto lepo...mozes ti to-znam :D

      Избриши
    3. Ah! To što se dešavaju raznorazne zimske "čarolije" ne može da mi skine osmeh sa lica, nikako i nikada, ne brini :D :))))))))))))

      Избриши
  6. :-) Dizem dva para ruku za impulsivnu kupovinu :-D Sreca pa uvek to moze da se preproda, pokloni, prepravi, pretvori u nesto trece... :-)

    I, samo da znas, ako jos jednom procitam kukanje kako je zima i bla-bla-bla, bice opasno! :-P Ti i ja ko da zivimo na razlicitim kontinentima, ako je sudeci po tvojim postovima...


    peculiarchick.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da! Ja zapravo živim negde oko Ekvatora i nemam pojma otkud ja ovde i kako :) Jednostavno je tako, ubija me sistematski! Ali borim se, borim! Ok, ponekad se okliznem pa padnem, i ostanem tu malo da odmorim, pa nastavljam da se borim ;)

      Избриши
    2. :-D I ja sam pala dok je jos bilo snega! I polomila sam omiljene naocare za sunce :((

      Избриши
    3. Na svu sreću, ove godine sam padala samo figurativno! Za sledeću ništa ne garantujem! :(((( za naočare :((((

      Избриши
  7. Hahahaha, pa stvarno smo rastavljene sestre :D
    Žena spisak te puno pozdravlja, ja sam napravila spiskove za sve - za plan i program ispitnog roka, za odluke, za brige koje me muče, čak i za novogodišnje poklone...ludost :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ti pričam! Samo još jedan dokaz više ;) Novogodišnja rezolucija - cepati spiskove :P

      Избриши