недеља, 30. септембар 2012.

ORHIDEJINA BAŠTA, CIGLE I LEPTIRIĆI


Cveće cveću, kažu. Moju mamu zovem Orhideja. Delikatno jedno stvorenje, ali jako kao hrast, samo što joj to ime nikako ne pristaje ;) Mama gaji cveće, ima taj green thumb, mama je nosila cveće na haljinama (u kosi nije, kaže da je nije hvatao taj Woodstock momenat u ona vremena) pa zato sada nosim i ja. 

Ne mogu ja, izgleda, da se nosim sa ovim mlađim blogerkama. Nema toliko sati na lageru da se ide na fotografisanje, da se pišu postovi, da se objavljuje nešto samo zato što je previše dana prošlo u međuvremenu, da se nakon jedne rečenice stavi tridesetak fotografija. Nisam vam ja od te sorte. Doduše, ja i ne pokušavam da se nosim sa njima, ja sam garderobni bloger, rekoh to već negde, čini mi se... A ovih dana, dok pametni ljudi troše Miholjsko iliti Indijansko leto, neki koji nisu bili tako pametni leže prehlađeni u krevetu i podsećaju se dana kada su još uvek bili čitavi.

 
Pre nedelju dana Orhideja i ja smo otišle do bolnice da posetimo nanu, Orhidejinu mamu. I ako dođe vojska da me hapsi zato što sam se slikala tamo gde ne bih smela, u nalepšem vojnom parku koji postoji, to samo znači da neko vreme neće biti postova. Odolela sam i vevericama, i borovima, ali fasadi ove zgrade na samom ulazu u bolnički krug nisam mogla da odolim. Orhideja je dohvatila aparat - et voila - evo mene u njenoj haljini.




Skratile smo je tamo negde nakon bombardovanja, čini mi se. Mada, ja sam u konstantnoj, višedecenijskoj svađi sa rajsferšlusima, tako da one haljinčice koje ga imaju često vežu po nekoliko sezona godišnjeg odmora dok ih ne zamenim. Sada je mađioničarka Marina preuzela sve to na sebe i evo, ja šetam još jednu baštu :)

I torba je Orhidejina. Jednostavna, ćoškasta, klot, ravna, velika, narandžasta i apsolutno savršena. Sandale i njihovu niško-kiparsku priču već znate, pričala sam vam onomad. A prsten je najnovija pridošlica, bar za sada oduzeo slavu svim prethodnim, i skidam ga samo kada spavam, strah me da ne odleti. Zaljubila sam se jedne kišne večeri, nakon posete izložbi šešira, sanjala ga par narednih noći, i otišla da ga udomim. Bogu hvala, još uvek postoji neko ko pravi prstenje za odrasle u dečijim veličinama! I to je ta, još jedna, baštenska priča. 

haljinče: Iz Maminog Ormara
sandale: Radiči, izvoz za Kipar
torba: Iz Maminog Ormara
naočare: pijaca na Bulevaru, najbolja od svih
bolero: da, ona jaknica maznuta od brata kada je imao 3 godinice
prsten: P...S...Fashion, 390 din
bedž na jaknici: Milica Stojiljković Ilustracije

23 коментара:

  1. Ja sam sa nestrpljenjem cekala tvoj novi post jer mi se mnogo svidja tvoj veseli nacin pisanja! Prelepo izgledas, haljinica je stvarno divna!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvalaaaa PC :) Napravila sam malu pauzu, kad lomi temperatura, lome se i reči, pa da ne pišem svašta ;) I haljinica se zahvaljuje :)
    p.s. A ja volim i samo ime da ti vidim, tako se zvala moja prva ljubav, u muškoj varijanti, naravno, ali već godinama se druži sa anđelima...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Nema na cemu, samo sam bila iskrena! ;-) E, blago tebi kad mozes da nosis mamine stvari, ja od moje mame jedino bluzice i neke sire suknje, metnula sam se na tatu, on je krupniji :-D
      ehh, sto ljudi, sto sudbina... :(

      Избриши
    2. Nemoj da te to spreci! I ja sam dosta krupnija nego sto je mama bila, ma totalno smo razlicito gradjene, ali tu uleti moja dobra vila Marina, i svojom carobnom sivacom masinom sve to dovede na moju meru :) Samo ti opljackaj mamu i sve se da srediti :) Nekada sam pljackala i tatu, ali on pobacao sve moje omiljene retro stvari, pa tek treba da proverim sta je od toga ostalo :)

      Избриши
    3. Cuj ti krupnije od mame? Mama ti je onda bila Palcica? :) Jooj, poznato mi to, i ja i prepravljam neke tatine kosulje, on malo odlepi kad vidi ali sta da se radi :-D

      Избриши
    4. Da, bas si je lepo opisala, stvarno je bila Palcica :))))) Ispod ramena mi je, sa onim njihovim mikrostrukicima i bila je svuda sitna. A onda je doslo troje dece i skroz smo je upropastili :)))

      Избриши
    5. :-) Verujem da ona ne misli isto :) No, s ove blogovske tacke gledista, najbitnije je da mama ima stila, a to je nasledno kao sto vidimo! ;-)

      Избриши
    6. Hihihi, veruj mi da misli :))) Srećom, ovde prisutno najstarije dete je bilo fino i malecno, pa nije mnogo uticalo na maminu liniju, koliko ovi muški ;) Ja sve to sa predumišljajem - da sam odmah upropastila Orhideju, ne bih imala šta da kradem Iz Maminog Ormara :)))))))

      Избриши
    7. :-D Lepo si ti to smislila na vreme! ;-)

      Избриши
  3. Ja obozavam orhideje, i <3 tvoju haljinicu ali ovoga puta glasam za tvoje platformice i brzo ozdravljenje i nove postice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, mi amor! Lupnucu tri puta potpeticama i ozdravljenje ce da pozuri, a sa njim i sve ostalo ;)

      Избриши
  4. I love, love loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee it :) Fenomenalna ti je kosa ovde :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, moja Doll :* Frizura prezivela divnu svadbicu odrzanu prethodnog dana, frizerka kad napravi i meni se dopadne ;)

      Избриши
  5. Ne pratim modu :),ali tvoj blog je nesto sto mi privlaci paznju,veselim duhom .Svaka cast,samo nastavi da ceprkas po tom ormaru-ko zna cega tamo jos ima ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To nam je zajedničko - ni ja ne pratim modu :)))) Ali garderobu volem, šta ćeš, dušo, takva mi je narav... Hvala, veruj da ću nastaviti ;)

      Избриши
  6. Одговори
    1. Ah, sada ti je jasna moja nervoza od onomad :) Imam dva njihova i najviše ih volim, ne samo zato što su taman, nego zato što su mi po svim stavkama "taman" :) A čak mi ni alergija ne izlazi, win win :)

      Избриши
  7. Haljinica je slatka...ali pristen je savrsen.

    www.apfaboulous30s.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haljinica je vintage, pa se malo umorila, a prsten je još mlad i svež, oran za pokazivanje ;)

      Избриши
  8. Jeco, predivna si! A sada odoh da dalje kopam po tvome blogu xDD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvalaaa Anuk :))) Kopaj slobodno, moracu malo vise da nabacujem materjala ubuduce, da moze fino da se zagrabi ;)))

      Избриши
  9. Ja mnogo volim tvoje tekstove :). http://ivonalovefashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши