понедељак, 16. септембар 2013.

LETO, GDE NESTADE?


 


Probudiš se jednog dana, pogledaš u kalendar, kad ono - počelo leto! Opaaa, trljaš ti zadovoljno ruke, sada kada počnu da se vade stvari iz Ormara, ima da pada slikanje svakog dana! Pa tri meseca su pred nama, biće toga na angro!


A onda brzo spavaš nekoliko puta, probudiš se, a napolju jesen i ne namerava da se skloni odatle. U međuvremenu radiš, mnogo radiš, shvatiš da se još jedan konfekcijski broj izgubio negde i da ti je većina stvari velika. Ok, kupovina bila uspešna, imaš nove, ali... Ok, ne moramo sad da se slikamo, to ćemo kad se vraćamo iz grada (a onda ne možeš oči da držiš otvorene, ko, dođavola, tako da se slika). Ili već nešto. I tako meni prođe leto bezmalo bez ijedne fotografije na kojoj su ovekovečene moje ljubljene haljine.


I sada je došla jesen i zaklinješ se da neće biti tako. Dosta je bilo posla, hajde sada da nađemo malo vremena za hobije i malo više za prijatelje. A dok mi dole pravimo planove, onaj gore se iskida od smeha.


Zato, hajde da, dok još uvek traje ovo kalendarsko leto, iskoristim preostale fotografije koje imam. Par komada istih. Uslikanih u kabini second handa u Sokobanji, u kojoj sam provela predivnih mesec dana radeći live program u Aqua parku. Kupila sam vintage haljinu iz sedamdesetih, totalno ludilo, nadam se da ću bar nju imati prilike da sliknem jednom. Ali ovo nije to.


Ovde je moja prijateljica Izzy uslikala nešto što je nekada bilo fenomenalna haljina koju smo Orhideja i ja napravile od njenog vintage kombinezona. A onda je moja mačka Cica uzela stvari u svoje kandže i jednostavno, froncle nisu išle uz kroj. I naravno, Čarobnica je preuzela, malo makaza, malo igle i konca i crnih parčića tkanine et voila! Sada mogu ponovo da uživam u njoj. I ovako, uz farmerice i vintage sandalice, u kabini second handa u Sokobanji.

A posle finog šopinga ništa kao kafenisanje (mada se ne sećam da je neko odistinski pio kafu) sa mojom dragom Dolly.

Leto je bilo toliko ludo da je korišćenje foto-aparata na momente izgledalo nemoguće. Ali uhvatila sam bar dašak leta, i evo njegove finalne verzije. 

8 коментара:

 1. E konacno nesto i od tebe da docekamo. Osedih nacisto dok ti izbacis post. Sreca tvoja pa te volim mnogo. <3

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Šta da ti kažem, a da već nisam rekla ranije? Bilo je ludo leto :D
   Volim i ja tebe <3

   Избриши
 2. Psst, taman je otislo! :P

  Kod mene giveaway-navrati:

  http://ninafashionshow.blogspot.com/2013/09/veliki-rodjendanski-giveaway.html

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Uh, evo je ova, zimoljubac! Uh, uh! Videćeš ti sada kad radiš, pa odeš u mrak i vratiš se u mrak ;)
   Svraćam, svraćam :D

   Избриши
 3. Ovo sto je nekada bila haljina - sada izgleda sjajno... Mislim da ima bolji smek kao tunika

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala C! Da, kao haljina je bila wow, a kao tunika je još nosivija. Još ću da zahvalim mački što je uspela da je iscepa ;)

   Избриши