петак, 10. мај 2013.

UDOVOLJI SEBI!

Mogu da se kladim u hiljadu bubamara da svaka od vas ima neki komad garderobe koji čuva "za specijalne prilike". Ili komad veša, hajde da ne sitničarim. Ili baš da sitničarim, tu je i onaj crveni karmin koji je previše crven za svaki dan, i onaj par štikli koji se ne nosi na posao, nego samo kada vas dragi ili drugarice vode na neko posebno mesto. Da se razumemo, ja sam najžešći protivnik garderobe za klub koja se nosi na posao. Ponekad kada se vraćam sa radija jedva noseći sopstvenu težinu do kuće i kada mi je tašna teška na ramenu kao da je gvozdena, gledam one devojke koje se vraćaju s posla u vrtoglavim štiklama, majicama od lamea, sa ful šminkom... Baš me zanima gde, kako i šta rade. Nego, ne pričam sada o tome.

Dakle, mislim da sam videla da klimate glavom i da imate neki od tih specijalnih komada u Ormaru. A za kada ih čuvate? Dobro, znam, za specijalne prilike, ali... Koliko je to puta godišnje? Na koliko svadbica možete da nosite baš tu haljinu? Koliko puta će vas taj specijalni baja videti u tom vešu dok ne provali da je jedan te isti? I kada ste sve to poslednji put obukle? Ove godine?

Lepo je to kada imaš taj komad, pa kada dođe prilika spremni ste bez mnogo razmišljanja. Ali, nekako mi se čini da je još lepše da sami sebi stvorimo tu specijalnu priliku. Svakoga dana.

Evo, vidite. Krenimo od osnove. Ako na sebi imate onaj divan komad veša, odmah se osećate bolje. Ženstvenije, zavodljivije. Bez obzira gde ste. I onda ulicom hodate ponosnije, njišete kukovima, leđa su vam ispravljena, hod lagan. Odmah zračite samopouzdanjem koje privlači ljude kao pčelu cvet, baš da iskoristim kliše. I privlačni ste u tim farmericama i običnoj majici, niko ne zna da kaže zašto, možda ni vi ne znate zašto, ali kada počnete da raščlanjavate, dođete do tog veša. Isto važi i za cipele, i za haljinu, i taj crveni karmin. X faktor koji nije tako komplikovan, u suštini.

Ja sam, u suštini, jako praktična osoba. Ne smeta mi ako spavam na pamučnom čaršavu sa rupom od cigarete, a malo sam ga izgorela i peglom jer sam na njemu učila peglanje pre sedam miliona godina. Ne smeta mi, sami smo, čaršav i ja. A s druge strane sam hedonista, volim da uživam u svemu lepom, pa zašto onda da ne izvučem onu svilenu posteljinu i da uživam u njoj, umesto da čami u Ormaru i čeka neku specijalnu priliku. A što se konkretno tih specijalnih stvari tiče, ako ih čuvate za nekog specijalnog, budite iskrene - kolika je verovatnoća da će taj mladi gospodin uopšte da primeti tu stvar i taj trud? Mmmm, da!

Zato udovoljite sebi, zbog sebe. Od obične prilike napravite posebnu. Uživajte u svemu na sebi i oko sebe. I priznajte posle kako ste se dobro osećali zbog toga!

A da ne ispadne da ja brbljiva samo pričam i pišem i ne slikam ništa, nadam se da niste zaboravili da sam vam nedavno najavila priču o predivnim Čarobnicinim tašnama. Evo još jedne najave, da malkice zavirite u čarobni svet moje Čarobnice!







     photos by: Saša Đ.
Yes, I know I couldn't stop writing, but the message is very simple - pamper yourself. Why wait, why save all that special pieces for some special occasions that come a few times a year? Why not make them, turn ordinary days into extraordinary and wear that special stuff just because you feel good wearing them! That dress, bright red lipstick, or those silk sheets... If you feel good, you look even better, so why the hell not?!
Anyway, since all I've done is talking this time, this is just a hint of what is still to come, and you will see for yourself that my seamstress really has magic hands!

12 коментара:

  1. wow... amazing dresses Jelena!!!!!
    You look beautiful!!!
    ^-^

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, sweetie! Soon I will show more of them, this magical lady who makes them is damn good :))))

      Избриши
  2. Ja sam, u suštini, jako praktična osoba. Ne smeta mi ako spavam na pamučnom čaršavu sa rupom od cigarete, a malo sam ga izgorela i peglom jer sam na njemu učila peglanje pre sedam miliona godina. Ne smeta mi, sami smo, čaršav i ja. A s druge strane sam hedonista, volim da uživam u svemu lepom, pa zašto onda da ne izvučem onu svilenu posteljinu i da uživam u njoj, umesto da čami u Ormaru i čeka neku specijalnu priliku.

    CRVENA HALJINA!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. OPA!!!!!!!!!!!!! Vidi ti macku!!! Ako budes setala ove haljinice ta svilena posteljina ima cesce da se vadi!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha, Fab, uvek me sjajno nasmeješ! Ne, haljinice nisu moje, ali mogu da budu nečije ;) To be continued... :))))

      Избриши
  4. Obozavam tvoje tekstove :)
    Prva haljina je presavrsena :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala MM :* Haljine su na prodaju ;) Uskoro ćete videti gde, kako i koliko :)))))))))))))

      Избриши
  5. ''Lepo je to kada imaš taj komad, pa kada dođe prilika spremni ste bez mnogo razmišljanja. Ali, nekako mi se čini da je još lepše da sami sebi stvorimo tu specijalnu priliku. Svakoga dana.''
    Kakav tekst!
    Prosto ne mogu da se odlucim koja ti haljina lepse stoji!

    http://devil-wears-gabbana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga! I hvala opet!
      p.s. Maločas sam bila na pijaci i kako je lepo videti devojke i žene u lepršavim letnjim haljinicama, sa šeširićima, dok kupuju salatu i krompir. Izdvaja se njih nekoliko u masi trenerica i ispranih majica. A navući lepu letnju haljinu i nije preveliki trud, zar ne? :)))

      Избриши
  6. Elegantno! :) a u tekstu verujem da smo se svi manje-vise prepoznali!

    ОдговориИзбриши