понедељак, 29. април 2013.

IT'S JUST A PERFECT DAY...


Dođe tako neki dan... Dan kada se probudiš odmoran iako gotovo da nisi ni spavao. Dan kada april prokleto miriše na leto a popodne je ono tiho, kada vazduh miriše na vruću prašinu koja ti se lepi za kožu. Dođe tako neki savršen dan...


Dan kada te probudi sunce i uopšte ti se više ne spava. Dan kada ti je dobra prijateljica došla za vikend i onda zajedno odete na pijacu. Secaš kese sa povrćem smišljajući šta sve od toga možeš da napraviš kada dođeš kući. Pronađeš dva savršena prstena i imaš dovoljno para kod sebe da možeš da ih kupiš. I onda predivan jarkozeleni lak za nokte. I ogledalo sa postoljem da konačno možeš da se našminkaš kako treba.


Provlačenje kroz gužvu, skakutanje od tezge do tezge i onaj osećaj da ti baš ova haljina treba, i ova majica, i da imam milion dinara i pola sata na pijaci, ostavila bih na stranu samo onoliko koliko mi treba da kupim još deset novih štendera za odeću jer ne bi postojao dovoljno veliki Ormar za sve to. 

A onda se setiš da je već leto i da se tvoja omiljena poslastičara otvorila, ima samo baštu pa od jeseni do toplih dana cupkaš i čekaš tu priliku da ponovo okusiš najbolji sladoled na svetu. Dok gutaš kuglu za kuglom dođu još dve drage prijateljice, pa prošetaš kroz sajam cveća gde sve diše i miriše, pa pomisliš - a što ne bih otišla do fizera? Skratiš vreme uz nekoliko čaša vina, dobiješ sjajnu frizuru (hoćeš ti da ispuniš dečiji san i da imaš bar jednom u životu kosu do du... kraja leđa, ali dođe vreme da se pomiriš sa činjenicom da neke stvari jednostavno ne mogu da se dogode, bar ne prirodnim putem). 

Nekome kafa, nekome "kafica"

U povratku prođeš pored kafića u parku iz koga dopire perfektna lounge muzika, sedneš i ne mrdaš dok ne padne mrak... Ispečeš krompire u rerni, popiješ još jednu čašu vina i baš te briga što je sutra ponedeljak, i što će biti ludnica na poslu, i sve... Ti si imala perfektan dan!


Uživanje u sitnicama je tako dragoceno. U prstenčiću, glavici salate, čaši vina i pesmi iz zvučnika. Pre svega u dobrom društvu i činjenici da je leto i da, dokle god su temperature iznad 30 celzijusa, ne može niko i ništa da me iznervira. Moje vreme. Carpe diem!

 
 A ovo je samo jedan mali tizer, tek ću vam pokazati koliko moja Čarobnica ume da se zaigra i poigra materjalima :)


Friends, you had that just perfect day, when nothing special happened, but everything that happened was kinda special? The song you heard, that ice-cream you had, that lazy summer afternoon in April, that bunch of special girls around you. Perfect ring you bought, moment when you decided that is better to have shorter, but healthy hair, smell of flowers on the square, perfectly chilled glass of wine... That perfect day when you shouted "Life is great!!!" Nothing special happened, but everything was special. 
   

11 коментара:

  1. Taman kad ti prestajes da kukas na vreme, pocinjem ja :-) Super post! ;-)

    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha, samo sam te čekala! Sad ću ja tebi da pišem sve ono što si ti meni preko zime ;) Dok se ti ne preseliš na Island, a ja u Afriku!

      Избриши
    2. :-D Hahahah, moze, as for me! ;-)

      Избриши
  2. Joj kako vam zavidim na lepom vremenu. Mi taman pomislili stiglo prolece i kod nas...kad ono danas...sneg. :( Odlican post draga. A ove torbice su bozanstvene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala dušo! Uh, sneg, joj! Želim ti brzo proleće!
      A torbice su fantastične, videćeš :)))

      Избриши
  3. Super posta posebnu draz mu daje to sto je spontan i neusiljen...

    ОдговориИзбриши