четвртак, 18. април 2013.

BABA JEANS


Svi znate onaj užas od farmerica zaostao tamo iz osamdesetih, valjda, onaj Mums Jeans. Srećom, ne sećam se da sam ga ikada videla na našim ulicama, ali se i dalje stresem kada vidim da ga tamo po Amerikama još uvek nose! Ispran, dubokog struka, sa nekim totalno nebuloznim krojem, žali bože sirotog teksasa iskorišćenog u te svrhe. E, ne pričam o njemu!


Ovo je baba jeans, iliti farmerice za kod babe! Ko se uvek brine da li ste gladni, ko se ponaša kao SS oficir ako primeti da ste smršali 200 grama? Baba! Skoro sam imala veliku svađu sa mojom. Naime, tri dana nije htela da razgovara sa familijom jer sam joj ja rekla da ne, neću da joj ispunim poslednju želju i da se ugojim. Armagedon! Ovako je problem bar delimično rešen!


Ne, obično ne nosim ni ovaj kroj ni boju farmerica. Uske i tamne su moj izbor, ravne nogavice ili zvonaste, može , ali samo ako su tamne. Ako me vidite u svetlim znači da sam ih dobila na poklon i da me apsolutno nije zanimalo šta ću tog dana da obučem.  


A onda slučajno vidim ove kod Al i oduševim se! Prvo, moj broj, koji nije baš lako naći ("gospođice, taj broj nemamo za odrasle", ma nemooooj!). Drugo, kroj je totalno neobičan, a mene neobično strašno privlači. Al, šalji! Još kad je moja Orhideja rekla - takve farmerice treba kod nane da nosiš, znala sam da je baba jeans pravi izbor. 


A ide i leto, kada sve što je uz nogu ume da smeta! A u ovima mi i pozadinski elementi izgledaju veći, kao što se vidi iz priloženog, dakle win win :) Safran baletankice i moj ljubljeni bolero, i spremna sam za proleće. I ne, odavno sam prestala da šetam go stomak van kuće ili bazena, ovo je samo za slikanje. 


You already know everything you need to know about Mums jeans. And that is more than you should know, they shouldn't even exist! But these are different, these are Grandmas jeans. You know, when your nana suffers cause you've lost a few grams, you wear this and she won't even notice ;)
 

 prsten: P...S...Fashion, 
farmerice: Al Totalna Rasprodaja, 350 din
bolero: second hand, 300 din
naočare: Jysk, 500 din



 

14 коментара:

  1. Hahha, ko bi tebe zaboravio? Super su farke! P.S. Moja baba nema taj problem sa mnom :-D

    Novi i kod mene!
    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicna kombinacija < Obozavam taj kroj farmerica, najudobniji mi je idealan je za svako godisnje doba!
    Jekac giveaway kod mene
    http://realfashionholicgirl.blogspot.com/2013/04/live-love-laugh-handmade-jewelry-by.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, nije za vetar, produvava :) Ali nađoh ove što se vezuju dole, pa kao štite :) Ali u pravu si, strašno su udobne :)
      Op, giveaway, evo me, stižem!

      Избриши
  3. Eto , i vuk siti i ovce na broju...baba ce misliti da joj ispunjavas zelju a ti se dobro osecas u njima...imam i ja slicne i stvarno nista udobnije leti....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Apsolutno si u pravu! I udobne, i lepe, i praktične, a i za kod babe, šta više da tražim ;)

      Избриши
  4. Ali ove farmerke odlicno ti stoje! Imam ovakav model, skoro pa isti - Stradivarius. I meni su bili malo neobicni, ali navikla sam se :) Super si :)

    http://sanjaburgundy.blogspot.com/

    http://www.bloglovin.com/blog/4060700

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sanjice :) Hvalaaaa:))) Da, kod mene ili čista klasika, ili iščašeno ;)

      Избриши
  5. E babe su cudo. A i mi unuke nismo bolje.:) Joj vi golih stomaka hodate a kod nas se jos sneg nije otopio. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ti to radiš svojoj deci, priznaj! A tek kad jednog dana stignu unučići... :P Fabice, ovo je samo za slikanje, ti bar znaš koliko sam ja zimogrožljiva. A nekako mi više i ne ide da nosim go stomak, to ostavljam mlađima :)

      Избриши
  6. Odlicno ti ovo stoji! Bas odlicno. Totally shizz, eh, a moja pokojna baka je govorila-Ne sedi dzabe, jedi nesto!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nat! Hahahaha, eeee, tvoja baka je definitivno pobedila moju! Moja samo kaže: Pogledaj kakav si mufljuz!

      Избриши