субота, 17. новембар 2012.

VINTAGE, JE T'ADORE!!!



Ponekada mi moja ljubav prema vintage elementima stvarno izgleda iracionalna! Zbog čega osećam takvu privrženost prema nečemu što je stvoreno mnogo pre mog rođenja? Zašto cunjam po tuđim ormarima i secondhand radnjama, buvljacima u potrazi za nečim neobičnim? Zar nije mnogo lakše otići u neku brendiranu radnju, gde imaš sve, u svim veličinama i bojama i samo skineš sa vešalice? Nisam mnogo razmišljala o tome do sada, nije baš lako analizirati sebe samog, a onda u blogosferi naiđeš na ljude slične sebi koje je mnogo lakše provaliti onako gledajući iz ćoška.
I kao mlađa retko sam imala modernu garderobu. Zapravo, uglavnom onda kada bi pošle u grad, pa maznem nešto od drugarica. Sreća moja, pa smo tada sve bile dovoljno slične građe za to inače bi odležala dobar niz godina zbog golotinje na javnom mestu uzrokovane nedostatkom adekvatne garderobe.
Sve što je vredelo u Mom Ormaru bilo je nasleđeno ili poklonjeno. I tu idu od izvora dva putića: mrzeti to što imaš jer nije moderno, ili zavoleti to što imaš i ne želeti drugo. Moj konačni odgovor je B, zavoleti to što imaš.
 


Možda, ako bi neko mogao da mi garantuje da, ako potrošim više od pola svoje plate na neko brendirano krpče, da će isto da ostane u svom izvornom, nepromenjenom agregatnom stanju bar onoliko koliko je potrebno da isplati svoju cenu, možda bih i pristala! Ali žljc kvalitet uz takvo odricanje, hvala, ali ne hvala. Dakle, materjali su neuporedivo kvalitetniji bili nekada davno.

Naravno, nezanemarljiv, zapravo presudni momenat u celoj vintage priči je originalnost. Nikada nisam bila deo mase, a sada već tvrdoglavo odbijam da to budem. Želim da imam nešto što niko drugi nema, makar to bila i obična majica. Ne uspevam baš sto posto, ali približavam se cilju. Danas sam, dok sam se vraćala s posla, usput srela tri devojke u razmaku od po pola ulice, i zapitala sam se da li je počelo da mi se pričinjava, zar tu curu nisam srela pre pet minuta? Isti outfiti skroz naskroz. Zona sumraka, bogme, nije mi bilo svejedno, posumnja čovek u sopstvene oči i ono malo razuma koliko je preostalo nakon napornog dana na poslu!

I baš lepo što sam se ja ovako raspričala, a moj outfit će da opiše ko? Od vrha pa naniže, šeširić mi je kupila drugarica, ovde-na-slici-prisutna Lana, u Aleksincu. Poslednji na polici, čekao na mene, za svega 150 dinara. Kasnije mi reče da ih ima u Knezu na ulici za 500. Knez, Kinez, razlika je samo u ceni i lokaciji.


Ovo tufnasto čudo sam slučajno spazila u 
novootvorenom secondu u komšiluku. Zapravo, spazila sam samo tufne, na kraju se ispostavilo da je to jako zanimljiva jedna bluzica, i usvojih je momentalno.
A i farmerice sam isto tako uzela, tamo početkom veka, videla, probala, hajde daj. Dugo ih nisam nosila, tada su mi goli stomaci bili prioritet, a sada zahvaljujem nebesima što sam ušla u radnju! Idealni par džinsa, visok struk, visoki džepovi, ono što ženski pozadinski elementi najviše vole, straight leg, tamne... Stacy London bi bila tako ponosna na mene!

Na tašnicu sam posebno ponosna, neverovatni vintage komad koji mi je poklonila drugarica nakon što ga je otkrila na tavanu kuće muževljeve bake! Nisam htela ništa da ti kupujem za rođendan, znam da će ovo više da ti se svidi. O, moj Bože, kako je samo bila u pravu! Jedinstvena je!
 
Cipelice su Iz Maminog Ormara, nije ih mnogo 
iznosila, a sećam se da je i tata imao slične, samo mušku varijantu, naravno. Izgleda da je to tada bilo moderno. Ali ako su preživele do sada, to ipak dovoljno govori o kvalitetu, ne?
 



I  neka ključne reči budu originalnost i kvalitet, a ja da prekinem više da mudrujem, ukočiće vam se prst od skrolovanja pa me nikada više nećete čitati! A ako vam treba društvo za iskopavanje blaga, tu sam!  
I da, odlično smo se proveli kod drugara Mice na rođendanu i hvala njegovom katastrofalno lepom stanu što je pružio lepu pozadinu. A pošto su sve fotografije slikane mobilnim, ozbiljno razmišljam o nekoj akciji za prikupljanje sredstava za opremu sirotih blogera!
  
šešir: Kinezi, 150 din
bluzica: SH, 400 din 
farmerice: ko će toga da se seti posle više od deset godina???
cipele: Iz Maminog Ormara
tašnica: Vintage, sa bakinog tavana

19 коментара:

  1. Lepe su slike , ja licno volim da vidim i slike outfita iz provoda , ne dan posle , nekako mi to daje posebnu draz,lepo ti stoje tufne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha, kako ja izgledam dan posle provoda nadam se da niko nikada videti nece, tada me i macke zaobilaze! Ovo je nas provod :) Hvala za tufne, do skoro smo bile u svadji, sad se kao mirimo :)))

      Избриши
  2. Hmm,citam ovaj tekst i sve vise mi deluje kao da sam ga ja pisala,a zbog cega,pa i ja prosto obozavam da imam unikatne komade garderobe,nisam bas ljubitelj skupe i brendirane garderobe iz prostog razloga sto kvalitet nije kao sto je nekada bio,a i najlakse je uci u radnju i skinuti sve sa lutke, ali to nikako,kao i ti volim da ceprkam i tragam za vintage stvarima gde god da se nalaze.Shvatila sam da imamo punoo slicnosti iz ovog posta pa i dosta je od mene.Bluza je savrsena :)

    ОдговориИзбриши
  3. Pa kako za tebe neobicnu da ide obicna garderoba. Ne nikako (eto sad mi se priziva Ruska Jakic)!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pu, pu, pu, ne izgovaraj takva imena ovde! Imam ja i običnu, samo da se zna, za zapisnik! :)))

      Избриши
  4. Tacno si taman na vreme prestala da filozofiras :-) Salim se malo, sve si lepo rekla! Delimo misljenje, ja prosto danas kad pipnem neke stvari po radnjama (a nisu neki jeftinisi nego da ne navodim konkretne radnje bas sad...) samo kazem "papirno" ili "kesa", jer stvarno ostavlja takav utisak! Sreca pa je moja baka zivela u svojim najboljim godinama u Becu te i ja imam dosta lepih stvari-nesreca, ja sam velika zena pa u nesto sto mi se najvise dopadne obicno ne mogu da stanem! :-) Ali, opet sreca pa znam da sijem i tako u krug! Poenta je da stvarno ne mogu da se porede stvari sa necim sto se pre nosilo! Po kvalitetu najvise, a onda i po originalnosti! I eto, zapisah se i ja... :-D
    Navrati do mene, nesto sam opet majstorisala!
    E da, dobar ti je novi izgled bloga, da ne zaboravim i to! ;-*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala duso! Aaaa, odmah sam ja videla sta si radila sa jaknom, ne dam ja nista da mi promakne ;) U sredu i ja uzimam masinu od mame, posto decenijama nece nista da me nauci, sada cu i ja sama, molim lepo!

      Избриши
    2. Samo napred! I ja sam sve sama naucila, a sto se mame tice-moja ne voli iglu ni da vidi! :-D

      Избриши
    3. Ma moja je volela, a pored svih izgovora najnoviji je - jes, odakle tebi vremena za to? Pa dobro, mozda kuburim sa slobodnim vremenom, ali to nije razlog. I tako...

      Избриши
  5. Svidja mi se tekst! Bravo. Slazem se sa tobom. Ja ranije nisam bila takva, ali u poslednjih godinu i nesto, sve vise i vise volim da zalazim po buvljacima, sh shopovima, nema vece srece nego kad nadjesh nesto lepo, kvalitetno i za sitne pare. :)
    Svidjaju mi se tufne i sheshir. A i fotke su bas dobre,nema veze sto je telefonom slikano.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah, jednog dana, kada zaradim puno para od svog bloga, kupicu aparat ;) Mmmm, da :P Uvek sam se muvala po sh radnjama, a odkako sam nasla neke fine brendirane stvari, jos i vise. Jedva cekam narednu platu ;) Krojacica ce da me ubije ;)

      Избриши
  6. Tufnasto čudo je odlično :D
    A znaš već šta mislim o vintage komadima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam ;) Oduvek sam ih volela, a pored tebe pocinjem da ih volim sve vise :) Samo mi dajes ideje ;)))

      Избриши
  7. Одговори
    1. Ne mogu da se prijavim ko anonimus pa to ti je. LOL

      Избриши
    2. Hahahahaha! Pa ti si Veličanstvena Fab, kako,dođavola, misliš da se provučeš kao neko anoniman? Hihihihi!

      Избриши