четвртак, 11. октобар 2012.

TROŠENJE LETA




 Ama, uvek tako bude, svake godine, bez izuzetka! Kada, nakon previše odlaganja, dođe trenutak da letnje stvari zauzmu svoje mesto u koferima, vakuum vrećama, onim ormarima do kojih se teško dolazi, mene uhvati pravi dušobol, srcobol i suzica suzicu sustiže. Razloga više od nekoliko. Naravno, obično do sredine novembra ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je još jedno leto prošlo. Pogotovo kada prilikom pakovanja shvatim da opet nije bilo dovoljno vremena da obučem sve svoje haljinčice.


 Ona radi na radiju i život joj nije lak, a nije baš ni adekvatan za doterivanje (što je, pak, u većini slučajeva jako dobra jedna stvar). U studiju si, niko te ne vidi, samo se izgužvaš, a živiš na deset minuta pešaka od radne zone, pa ti i nije da se nalepšaš kada su jedini koji će to eventualno da primete radnici koji zalivaju cveće na kružnom toku rano izjutra.


I svaki put kada se pakujem, zamišljajući da zapravo pratim laste i da ću se vratiti kada zima prođe, obećam sebi da ću naredne sezone više da izlazim, čisto da moje garderobne mezimice ne čame u ormaru čekajući kraj sezone da se presele u drugi ormar. So many clothes, so little time...

I dok sedim prilepljena za kvarcnu, umotana u ćebe od filca kao da je ciča zima, a ne početak jeseni, rekoh da ubacim u rikverc pa da se bar ovde na čas prisetim dugog, toplog leta. Pre nekih mesec dana Đuka i ja izašle da prošetamo Dinu, mada svakome ko nas je video je bilo apsolutno jasno da je Dina šetala nas. 


 I tako, dohvatim ja jednu od omiljenih mi letnjih haljinčica Iz Maminog Ormara, po ko zna koji put se zapitam da li smo evolucijom dobili još po jedan set rebara i kako su, pobogu, naše majke imale onoliko uzane strukiće, i krenemo! Tanacki materijal se nije baš posebno dobro uklopio sa vetrom, ali nije marilo. Haljina je bila jako zadovoljna što sam je povela u izlazak, iako se prvih pola sata samo žalila da je poslednji put videla sveta pre nekoliko godina kada sam je odvela na svirku Orthodox Celts-a, a i tada joj je bilo malo neprijatno zato što je štrčala u odnosu na ostale. Nakon što smo počele da škljocamo, ućutala je i prilagodila se vetru.








I naočare su Iz Maminog Ormara, maznute na kvarno. Tašnica je Avonova, ako se dobro sećam, prava Sport Bili varijanta, spolja izgleda mala, a unutra mesta koliko ti volja! Volim to parče somota, pa to ti je! Sandale dobih skoro, to jest, dobila ih je Orhideja iz Grčke, ali zlatni je to stvor, uvek prvo mene pita da li mi se sviđa pa da uzmem ako je odgovor da. I bio je! Crvenih sandala nikada dosta!
















Prstenče još malo pa puni deceniju, preselilo se u Srbiju sa jedne od onih crnogorskih morskih tezgi.
A Đuka se, u nedostatku Maminog Ormara, okrenula Tetkinom i iz njega konfiskovala ovu divnu lanenu haljinu. Dina je u startu odbila bilo kakvu haljinu, osim ove svakodnevne koju stalno nosi. 
I tako su dve Jelene i jedna Dina trošile još jedan letnji dan...


Naš Park prijateljstva! Stvarno se tako zove :)





Zamalo pa totalno monohromatski!


Tašnicu znate, a ovo u drugoj ruci je gospođica Dina

Mini štiklice, br. 35

Moj Đuđule, uvek raspoložen za lepu šetnju!




11 коментара:

  1. Prelepe ste! :-*

    peculiarchick.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ma sve tri izgledate odlično, haha :D
    Uh, nemam nikakav žal za letom, radujem se što je iza nas :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hihihihi! Ko kaze da macke i jedan pas ne idu zajedno? A zato sto me odusevljavas svaki put iznova, pravicu se da ovu drugu recenicu nisam ni videla ;)

      Избриши
  3. Preslatke ste mi sve tri :) Joj, i ja vec treci dan placem pred ormarom sto moram da sklonim letnje stvarcice...a jos nam i sneg pao pa ti vidi (doduse nije strasno odma se otopio). ;(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znas da sam mislila i na tebe dok sam pisala ;) Uh, sneg, fuj! Meni stvari jos uvek stoje razbacane po kuci, nikako da zavrsim akciju, onda ce to znaciti da leta stvarno vise nema, bar ne jos 6 i kusur meseci :)

      Избриши
  4. Ah, konacno da naletim na neki blog iz naseg grada! Odusevljena sam!
    A sto se tice leta ja i dalje odbijam da menjam ormar, sve se nadam jos nekom suncanom danu :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Joksi ;) I ja ih tako hvatam po fotografijama, znam za jos tri :) Odbijam ja, kao, i dalje i samo gledam sta od letnjih stvari moze da se nosi i tokom zime :)))) ALi obucu definitivno danas sklanjam, smrc, smrc :(

      Избриши