субота, 8. септембар 2012.

NEKAD I SAD...

Nikada ja neću da razumem tu evoluciju! Mislim, sve je super, tridesete su nove dvadesete, živimo duže (i mnogo brže), ali promena ženskog tela kroz istoriju mi je totalno neshvatljiva jedna pojava! Sigurno ste primetili da u odnosu na naše majke mi izgledamo kao da imamo par rebara više! Odakle njima u ono vreme onakvi strukići, meni je večita misterija!


Ako ste potpuno drugačije građeni od svojih roditelja, onda vam je jasno o čemu pričam. Moja mamica, u daljem tekstu Orhideja, je bila klasična devojka šezdesetih - strukić ko u osice, niska, sitnačka. A ja visoka, krupnija, jedino nam je struk tu negde. Međutim, ono što je mami stajalo na struku, meni je ispod grudi. Da, imam problema sa prilagođavanjem njenih stvari :) Ali, Bogu hvala, postoji jedna dama koja je veštija sa iglom i koncem nego ja sa rečima, tako da, uz njenu pomoć, sve izgleda drugačije. Predstaviću vam je jednom prilikom.


U gomili zaplenjenih stvari Iz Maminog Ormara našla se i ova bluzica! Žabice su se istopile od višedecenijskog dremanja na dnu Ormara, izrez oko vrata je bio mali, nikako za moju bistu! I onda je mađioničarka Marina uzela stvar u svoje ruke i ja sam danas ponosna vlasnica jedne predivne bluze!

Kao dodatak, ili čisto hvalisanje, kako hoćete, ove pantalone od eko kože sam kupila na Kipru predaleke 2001. Obukla ih svega nekoliko puta u životu jer mnogo vole da potenciraju svaki gram viška na najgori mogući način. Bila ja nekada i mršava, tada ih i kupila, a sada, iako mršava više nisam, uspela sam ponovo da ih obučem. Sreća, sreća, radost! I tako se rodila ova puderasta kombinacija, ponosno prošetana jedne večeri na Filmskim susretima :)
bluza: Iz Maminog Ormara
pantalone: zvoncare od eko kože, uspomena na Kipar
tašnica: Iz Maminog Ormara
papuče: pijaca, prejeftine, deset godina ih ne skidam, udobne, prave party shoes, što reče moj bro-in-law Daniel
jakna: Zara, uspomena sa Kipra, i mnoooogo jeftinija tamo nego bilo šta u ovoj našoj Zari

A pošto se ovde prisutna ja još uvek ne snalazi najbolje sa ovim blogovskim čudom, evo ovde linka i ka FB stranici, pa ako ste u prolazu, svratite na jedan lajk!

7 коментара:

  1. Obozavam tvoje postove! Bluzica je pravi slatkis!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obožavam i ja tebe, a i bluzica ti se zahvaljuje na slatkom komplimentu ;) Mislila sam da nikada neće da stoji kako treba na meni, ali imam mađioničara na lageru ;)

      Избриши
  2. Vratila sam se :)
    Odnosno, vraćam se polako ali sigurno, hehe :D

    Bluza je predivna kao i kroj farmerica, obožavam takve!
    Moja mama je mlada, rođena krajem šezdesetih ali zato baka, pa, gledajući njene slike iz mladosti, zaključujem da smo veoma slične po građi, obe niske sa naglašenim kukovima i pozadinom :D Takve su mi, kada bolje pogledam, skoro sve žene u familiji pa ne mogu ni ja biti mnogo drugačija.

    P.s. okušaj sreću u mom giveaway-u na blogu ako želiš :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Op, giveaway! Nisam to do sada radila, ali ako je tvoj ne sumnjam da je nesto dobro, odoh odmah! Nisu farmerice, eko koza, ali su zvonarice, pa mi pri tom jos milije srcu! Hocu i ja pozadinu, haljine bi bolje stajale, ali nema :( Ja sam od onih sto nisu po jusu! I dobrodosla nazad, nemoj sada opet da nestanes negde :))))

      Избриши
  3. Bluzica i kozna jakna su mi fenomenalne! Odusevljena sam ovom kombinacijom :)

    ОдговориИзбриши
  4. Preslatko! Svaka cast i Marini. Bas sam sa uzivanjem pretresla ovaj tvoj orman..vidimo se, pratim te, naravno, pa kako drugacije

    ОдговориИзбриши