уторак, 31. децембар 2013.

BLACK VELVET
Kako su godine prolazile, nekako sam postala alergična na stroge forme. Ja sam bila ona koja se uvek zaricala da nikada neće imati kancelarijski posao od 9 do 5, pogotovo ne onaj koji će me primorati da nosim sakoe i kostime. Dodatak te priče je da sam kao tinejdžerka bila zaista preozbiljna i da sam imala solidnu kolekciju sakoa koje nisam skidala. Jednostavno su mi dojadili, a ja postala neozbiljna.Zaista, postala sam neozbiljna do te mere da sam shvatila da će ama baš svaki sako izgubiti bitku jer apsolutno ne postoji šansa da ja izgledam ozbiljno, makar se uvukla i u neki od njih. A pride, na ledu sam čuvala jedan stari, mamin, koji sam nekada nosila. Crni, baršunasti, daleko od mačaka koji bi ga ukrznile vrlo lako. I spakovala ga i odela Čarobnici.


Sada me podseća na one jahačke kostime, turbo tesno oko struka, savršeno ukrojeno na ramenima, perfektno. Mogu samo da mislim koliko se namučila, ali sada blejzer ima treću mladost koju će samo tako da iskoristi. Crna rolka, marama oko vrata i spremna sam za kamere.


A pre svih novogodišnjih izazova kontam da u 2014. valja uči pravih leđa, blago savijenih kolena, na jako visokim potpeticama. I najviše drugarice gledam ravno u oči, ako su one na ravnom. Ovo su moje nove bebice kojima sam se počastila.


I naravno, ne smem da zaboravim jedan od svojih najdražih poklona. Jaca radionica mi je isplela najsavršeniju moguću kapicu koja postoji. Nisam je skinula sa glave od kako sam je dobila :) Proverite i sami šta sve ova divna dama ume sa dve igle i malo konca, to je prosto neverovatno.Sledeći put kada se budemo videli biće 2014. u kojoj ćemo se, nadam se, družiti više, brinuti manje. Želim vam ormare prepune savršene garderobe, baš po vašoj meri, cipelarnike pune predivne a udobne obuće, toga nikada nije previše, a posebno vam želim da se u svemu osećate prijatno, nepobedivo i moćno. Uostalom, to je i ono zbog čega volimo krpice, zar ne?


Srećna Nova, i nemojte prestajati da zavirujete u Mamin Ormar, još dosta blaga tamo može da se nađe. 

photos by: A. Nikolić

sako: Iz Maminog Ormara
marama: Iz Maminog Ormara
čizmice: Reflex, 1850 din
kapica: Jaca Radionica

10 коментара:

 1. Moja ozbiljna dama. :) Sako je savrsen. Srecna ti Nova Godina i da ti donese sve ono sto pozelis posla, ljubavi, zdravlja i naravno krpica. Ljubim te.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hihihihi, hvala najdraža Fab! Srećna i tebi i želim ti manje snega, više putovanja, da Luj Viton više ne bude torta nego prava tašnica na tvom ramenu (nju neću da ti ukradem, opusti se slobodno) i opet neko kratko putovanje do domovine ;)

   Избриши
 2. Oh, vidi ti nase gospodjice!
  Da nosimo isti broj, izula bih te gde god te videla sa ovim divnim cipelama!

  Srecni praznici, sve najbolje :-*

  Big international giveaway on my blog-win a 200$ worth dress :

  http://ninafashionshow.blogspot.com/2014/01/were-starting-with-presents.html

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hiihihi :) Da nosim veći broj, do sada bih imala deset novih pari, na sniženjima ;)
   Sve najbolje, draga moja Nina :D

   Избриши
 3. pretty, lovely pics :)

  http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши