понедељак, 25. новембар 2013.

GIPSY WOMAN

 


Jedan od hobija kojim sam se bavila ovog leta je da, gde god odem, potražim neki solidan Second hand. Dobro, to mi je i inače hobi, ali nikada se nisam smucala po zemljici Srbiji toliko koliko ovog leta. Pogotovo kada na prvom koraku nađem nešto dobro, kao sjajnu braon H&M basic majicu u Novom Sadu, za 200 dinara, jednostavno moram da nastavim. 

Da, Novi Sad je imao dosta blaga na svojim SH vešalicama i policama, ali nažalost, jedina mana koju ta sorta riznica ima su veličine, ako ti ne odgovara, pomiri se s tim i idi dalje. Čudno, nakon Novog Sada otišla sam za Bgd i tamo nisam pronašla baš ništa za sebe. Ali, da se vratimo na temu.



Nisam neki ljubitelj cvetnih motiva, ali ova haljina me je osvojila na prvu. Nekako smo se prepoznale. Doduše, imala je dva karnera na ramenima, i to joj je davalo neki ludački šmek, ali je izgledalo fino kada sam imala dugu kosu. Sada je ispalo da je previše too much, što bi rekla Sneki Daki Miki, pa je Čarobnica morala da interveniše. I evo kako izgleda sada.

 
Ovaj pojas (gde je Čarobnica opet priskočila u pomoć, pošto je bio previše širok) je jedna od onih stvari za koje ti, kada ih kupiš i nosiš, posle bude žao što nisi kupio bar desetak komada, za sebe, i još toliko za drugarice. "Dva za sto, dva za sto", vikao je batica na Roštiljijadi u Leskovcu. Što bar ne uzeh dva ista...


 Jaknica je već treći put uzastopce prisutna, što sasvim dovoljno govori, baš kao i moje China čizmice, a bogami i prsten. Helanke sam dobila na poklon od moje Čarobnice, mogli ste da ih vidite dok je još proleće bilo aktuelno, ovde, a bogami i na fejsu ovde. Samo mi je bilo žao da se ne vide oni lepi lančići, jer ne nosim helanke tako da se vidi pojas, pa sam je zamolila da ih skine, žalosno da se ne vide, a kod mene ne bi sigurno.


 Eto, što se garderobe tiče, nemam šta da dodam, osim da, ako imate vremena i živaca, svakako proverite poneki Second hand u kraju. Lako ćete sa vrata videti da li prodaju samo pamučne majice, ili se tu može ponešto neprocenjivo pronaći.




 That moment when you travel and menage to find some textile treasure in some second hand shop is priceless to me. For example, this dress is less when we talk about price, and more when it comes to contribution to my closet. Just love it. It had to be a bit altered, but basic is the same and I love it. For under 3 euros... ;) This belt that I also love and regret that I didn't buy more pieces like that, was around half a euro, and booties and jacket you saw before.








photos by A.Nikolić

haljina: Second hand, 300 din

pojas: ulična prodaja, 50 din
helanke: poklon, MS Design 
jakna: FB šoping, 2300
čizmice: China shop, 2800


                                 crystal waters - gipsy woman 
 

16 коментара:

  1. Cigancica moja mala. <3 Haljina je predivna.....bas kao za tebe stvorena. Jaknicu bi ti maznula da mogu da se uvucem u nju. Imas srece. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nikako da krenem sa tim second hand-ovima i buvljacima. A kad vidim ovako savrsene odevne predmete, odmah pozelim da to promenim. Dodji kod mene na EX YU blog party.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, hvala :) Da, ja nikako ne mogu da stignem do buvljaka, a želja mi je nemerljiva. Ali eto, nadoknađujem u SH. Ama svašta se može naći, samo ako imaš strpljenja i znaš šta odmah da odbaciš bez i da probaš ;)

      Избриши
  3. Great combo... I love your floral dress with black leather accessories!!!!!!
    Kisses doll!

    ОдговориИзбриши
  4. Haljinica je divna! :-* I ta tvoja frizura, ne znam rekoh li to javno, ali odlicno ti stoji!

    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Jakna je PREDIVNA :)
    Tako jednostavna, a efektna.

    Ne bi bilo lose da mi pustis na fb link od te tvoje FB kupovine :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :) Ima ih dosta, mojih FB kupovina, mada se, sa izuzetkom ove jakne, u poslednje vreme oslanjam samo na moju Al, ali uvek ima ponegde u postu i link ka snabdevačima :) No, to me ne sprečava da ti pustim i na Fb, taman posla :D

      Избриши
  6. ja sam, neskromno, vladalac beogradskih second handova :)
    jako, jako mi se sviđa nova frizura, a haljinica je podvlači, naglašava ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mačko, hvala :D Onda je rešeno, naredni put kada budem došla, zovem da mi budeš vodič kroz divan SC svet u velikom gradu :)

      Избриши
  7. your dress is so pretty! really nice!
    - Charlotte
    http://fashiongirl134.blogspot.com

    ОдговориИзбриши