недеља, 6. октобар 2013.

BLANC ET NOIR



Nadam se da ste se bar jednom zaljubile u sebe u ogledalu! Dobro, možda treba više detalja. Dakle, scenario ide ovako - najpre u radnji vidite haljinu i pomislite "ohohooooo, kakvo parče!". Onda odete kući i dan-dva ne možete da se smirite. Zapravo vam i nije potrebna nova haljina, ali tu je, sa vama, u glavi, sve vreme. I onda pomislite kako ćete jednom sresti neku devojku na ulici u toj haljini, i počinje da vas izjeda neobjašnjiva ljubomora. I onda se setite da je jesen, kreće sezona koktel partija, poslovnih okupljanja, a ko zna, možda se neko uda ili oženi ovih dana, pa valja biti spreman. Faza dva, trčite u radnju, kupujete haljinu, iako ste je isprobale onako preko farmerki, čisto zbog veličine.



E, onda dolazimo do najbitnije, faze tri. To je onaj momenat kada iscenirate odlazak u grad, samo da biste što pre obukle haljinu. I onda, u punoj ratnoj opremi (šminka, čizmice, frizura, nakit) stanete pred ogledalo. I nikako da krenete u grad jer ne možete da prestanete da gledate osobu koja je ispred vas. 



Možda zvuči egoistično, ali nije. To je magični momenat kada nađete krpicu koja je tamo negde šivena baš za vas. Ona koja stoji kao salivena, ona koja vas je čekala u radnji (druga koja mi se dopala je u međuvremenu prodata) samo zato zna bolje od vas da ste match made in heaven. Onaj trenutak kada se zaljubite u sebe u toj haljini. Ne u sebe, ne u haljinu, nego u sebe u toj haljini. Već jednom sam imala taj momenat, ovaj ovde, sa haljinom Sandre Lalović, i sada ponovo.



Osećala sam se kao Grejs Džons, ne znam zašto, možda zbog retro geometrije. Osećala sam se kao da je čitav svet moj. Da, kada ste u savršenoj haljini hoće onda da proizvede takav osećaj. Naravno, pričam o gotovim haljinama, ne o onima koje vaša krojačica zaista i napravi samo za vas.



Ne znam koliko se dobro vidi na ovim fotografijama, ipak je bilo neko doba noći, pored reke i to. I opet je u pitanju domaća firma, M i R fashion, ako sam dobro pročitala na etiketi, u onom butiku u tržnom centru Srbija, preko puta Kalče. 



I sa ovom tašnom sam imala isti momenat, kada sam bukvalno sanjala da srećem drugu devojku na ulici kako je nosi, i odmah ujutru otrčala da je kupim. 


Prsten na levoj ruci je Naca, nedavno pazaren na Fashion corneru, ovaj veliki na desnoj je poklon drage prijateljice iz Novog Sada. Rajfovi, ako se vide, su iz nekog China šopa. Ah, da, zaboravih da kažem da sam odsekla pola kose, i da planiram da prepolovim i ovu za koji dan. A i Aura ima sjajne nove farbe, šta mislite o ovoj copper blonde varijanti? Kupujmo domaće, pogotovo kada je kvalitetno. I da, kaputić je Iz Maminog Ormara, preuređen by moja Čarobnica :)


Gals, you know that moment when you fall in love with your reflection in the mirror? Basically, not with yourself, not with the dress, but all the above and all together. I fell in love with myself in this dress. Hope that you have a piece or two of your own, or that you will find that special cloth soon enough.

haljina: M&R Fashion, 1950 din
prsten: Naca, 150 din
 

17 коментара:

  1. Одговори
    1. :) Promena nakon skoro 25 godina :) Ali nedovoljna, mora još da se otfikari :)

      Избриши
  2. Wow!!!! Kakva transformacija! Frizurica, kao i boja obara s nogu! Obozavam geometriju u modi i savrseno ti stoji sve do poslednjeg detalja!!! Ljubim!

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. Hvala, zaista jeste! Mnogo sam zaljubljena u nju :) Moraću uskoro da joj posvetim još mesta :D

      Избриши
  4. Frizurica!!!!!! A tek haljinica...cista ljubav. Ja jos nikako da nadjem nesto sto je siveno ko za mene...verovatno nema broja. :) Divno, divno, draga moja. E sad kad je jesen i zima da malo vise boravis na blogu!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurno ima i broja i modela, samo je potrebno malo sreće da se sretnete :) Nadam se da hoću, bejb :) Hvalaaaa

      Избриши
  5. Wow.... Amazing B/W combo!!!!! Original bag and fab hair!!!!!
    Kisses doll!

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajna haljinica! Jako mi se dopada sto je takva crno-bela neobicna-molim te da je slikash na dnevnom svetlu sigurna sam da je josh lepsha :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :) Jeste, još je lepša, ali... uskoro će mrak da pada dok sam još na poslu, ali uvek su tu svetla reflektora, zar ne? :))))))

      Избриши
  7. Sure girl! I like your blog very much! Keep in touch :)

    ОдговориИзбриши